Hyppää sisältöön

Energiaviraston järjestelmä kuluttajien sähköhyvitystä koskevien hakemusten jättämistä varten on avattu

Julkaisuajankohta 2.5.2023 8.59
Tiedote

Energiavirasto on avannut kuluttajien käyttöön järjestelmän, jonka avulla kuluttajat voivat hakea Energiavirastolta päätöstä, jos sähköhyvityksen maksamisessa on tapahtunut virhe.

Kuluttaja voi tehdä Energiavirastolle hakemuksen, jos hän katsoo, että sähköyhtiön tekemässä sähköhyvityksen maksamisessa on käynyt virhe tai hänelle ei ole maksettu hyvitystä, johon hän olisi oikeutettu.  

Sähköhyvitystä koskevan lain mukaan kuluttajan tulee virhetilanteissa vaatia virheen korjaamista ensisijaisesti omalta sähköyhtiöltäsi lähettämällä korjausvaatimus 30 päivän kuluessa sen sähkölaskun eräpäivästä, jossa virhe sähköhyvityksessä on esiintynyt. Yhtä lailla sähköhyvityksen maksamisen viivästyessä, korjausvaatimus tulee osoittaa sähköyhtiölle 30 päivän kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jolloin sähköhyvitys olisi pitänyt maksaa. 

Sähköyhtiön on annettava kuukauden kuluessa korjausvaatimuksen lähettämisestä asiasta perusteltu ilmoitus. Kuluttaja voi vasta tämän jälkeen jättää hakemuksen Energiavirastolle, joka ratkaisee asian hallintopäätöksellä.  

Muista noudattaa laissa säädettyä menettelyä ja määräaikoja saadaksesi asiasi käsitellyksi. 

Jos katsot, että saamasi sähköhyvitys on virheellinen tai sen saaminen on viivästynyt tai et ole saanut hyvitystä, vaikka katsot olevasti siihen oikeutettu, toimi näin: 

  1. Reklamoi virheestä sähköyhtiöllesi 

  1. Kirjaudu Energiaviraston Sähköhyvitys kuluttajalle -järjestelmään  

  1. Täytä hakemuslomake ja seuraa lomakkeen ohjeita. Tarkempaa ohjeistusta järjestelmän käyttämisestä löydätte täältä (pdf).

Voit tehdä hakemuksen käyttämällä samaa järjestelmää myös, jos sopimuksesi on tehty Y-tunnuksella ja täytät kuluttajan määritelmän sekä täytät muutoin tuen saamisen edellytykset.  

 

Lisätietoa: 

Energiaviraston Sähköhyvitys kuluttajalle -järjestelmä

Lisätietoa sähköhyvityksestä kuluttajille

Lisätietoa sähkösopimuksensa y-tunnuksella tehneille kuluttajille

2023 Sähkö ja maakaasumarkkinat Tiedote