SÄHKÖ- JA MAAKAASUMARKKINAT

Tehokkaasti toimivat sähkö- ja maakaasumarkkinat mahdollistavat energian korkean toimitusvarmuuden sekä kohtuulliset ja kilpailukykyiset hinnat.

Energiavirasto valvoo, että Suomen sähkö- ja maakaasumarkkinat toimivat energialainsäädännön mukaisesti ja kehittää kestävällä tavalla kansallisia, alueellisia sekä Euroopan unionin energiamarkkinoita. Virasto toimii myös energian tukkumarkkinoiden kansallisena valvontaviranomaisena. Lisäksi Energiavirasto valvoo ja kehittää sähkön ja maakaasun toimitusvarmuutta.

Tiedote Sähkö ja maakaasumarkkinat Tiedote
Pörssihintaisten sähkösopimusten osuus kaksinkertaistui vuonna 2023

Pörssihintaisten sähkösopimusten osuus nousi jyrkästi vuonna 2023. Samaan aikaan toistaiseksi voimassa olevien sopimusten määrä oli selkeässä laskussa. Määräaikainen sähkösopimus on edelleen suosituin valinta suomalaisissa kotitalouksissa. Uusina sopimustyyppeinä kuluttajille tarjotaan yhä useammin erilaisia hybridi- ja kulutusvaikutustuotteita.

Kuuleminen Sähkö ja maakaasumarkkinat Sähkö ja maakaasuverkot Tiedote
Kuuleminen Floating LNG Terminal Finland Oy:n nesteytetyn maakaasun käsittelylaitteiston käyttöehtojen vahvistuspäätöksestä ja käyttöehdoista

Energiavirasto kuulee sidosryhmiä Floating LNG Terminal Finland Oy:n vuoden 2025 terminaalisääntöjen vahvistuspäätösluonnoksesta. Kuuleminen on avoinna 28.5.2024 asti.