UUSIUTUVA ENERGIA

Energiavirasto vastaa Suomessa uusiutuvan energian EU- ja kansallisen politiikan toimeenpanosta. Se hallinnoi uusiutuvan energian tukien syöttötariffijärjestelmää ja päästökaupan epäsuorien vaikutusten kompensaatiojärjestelmää, järjestää huutokauppoja uusiutuvan energian tuille ja liikenteen infrastruktuurihankkeille sekä perii tuulivoimamaksuja.

Virasto myös valvoo biopolttoaineiden kestävyyden ja polttoaineiden laadun noudattamista, uusiutuvan sähkön alkuperätakuiden käyttöä sekä uusiutuvan energian asentajia kouluttavia oppilaitoksia. Lisäksi virasto huolehtii uusiutuvan energian neuvonnasta sekä tekee uusiutuvan energian politiikkatoimien vaikutusten arviointeja, raportteja ja tilastoja.
 

 

Tapahtuma Uusiutuva Energia
Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä 21.1.2020

Energiavirasto järjestää tammikuussa Helsingin Paasitornissa perinteisen uusiutuvan energian ajankohtaispäivän, jolla juhlistetaan samalla Energiaviraston 25-vuotista taivalta.

Tiedote Uusiutuva Energia
Syöttötariffijärjestelmän vuosiraportti 2018

Syöttötariffijärjestelmä ja sen kustannukset vakiintumassa

Tiedote Uusiutuva Energia
Runsaasti tarjouksia liikenteen infrastruktuurituen tarjouskilpailussa

Energiavirasto sai yhteensä 76 tarjousta sähköisen liikenteen ja biokaasun liikennekäytön infrastruktuurituen tarjouskilpailussa.

Kuuleminen Sähkö- ja maakaasumarkkinat Uusiutuva Energia
Kuuleminen Fingrid Oy:n esityksestä alkuperätakuupalvelun maksujen määräytymisperusteiden ja palveluehtojen vahvistamiseksi alkaen 1.1.2020

Energiavirasto kuulee Fingrid Oy:n hyväksyttäväksi toimittamista alkuperätakuupalvelun maksujen määräytymisperusteista ja palveluehdoista