Sähkön hintatilastot

Sähköverkonhaltijoiden ja sähkön myyjien on ilmoitettava voimassa olevat verkkopalveluiden hinnat ja sähköenergian myyntihinnat Energiavirastolle. 

Alla oleviin dokumentteihin on koottu Energiavirastojen keräämistä sähkön hintatilasoista keskeisimmät tiedot (11/2019) asti.

Huom! Uuden hintatietojärjestelmän käyttöönoton johdosta uusitaan myös tilastoraportointipalvelu. Tästä johtuen tilastojen päivityksessä tulee olemaan katkos ja viimeisimmät tiedot eivät ole hetkellisesti saatavilla. Tämän hetkisen aikataulun mukaan hintatietojen julkaisun on tarkoitus käynnistyä uudelleen huhtikuussa.

Sähkön toimitusvelvollisuus- ja siirtohintojen kehitys (aikasarja)(xls)

Sähkön tarjoushintojen kehitys (aikasarja)(xls)

Sähkön siirron verkonhaltijakohtaiset keskihinnat kuluvalta kuukaudelta (xls)

Sähkön siirron verkonhaltijakohtaiset keskihinnat 2002 lähtien (xls)
 

Sähkön hintatilaston sisältämät tiedot:

 • Sähkön toimitusvelvollisuus- ja siirtohintojen kehitys:
  Toimitusvelvollisuus- ja siirtohinnat ovat koko maan painotettuja tyyppikäyttäjäkohtaisia keskiarvoja. Taulukossa on esitetty myös kulloinkin voimassaoleva arvonlisä- ja sähkövero.
   
 • Tarjoustuotteiden hintojen kehitys:
  Tarjoustuotteiden hinnat sisältävät koko maan painotetut keskiarvot ja minimihinnat, tyyppikäyttäjä- ja sopimustyyppikohtaisesti (toistaiseksi voimassa oleva, 1-v määräaikainen, 2-v määräaikainen).
   
 • Sähkön siirron verkonhaltijakohtaiset hinnat:
  Sähkön siirron verkonhaltijakohtaiset hinnat tyyppikäyttäjittäin. Tiedot ovat tarjolla viimeisen kuukauden ja koko tilastointihistorian ajalta.

Aiheeseen liittyviä tilastoja muualla:

Tilastokeskus - Energian hinnat

Nord Pool Spot

Energiateollisuus