Hyppää sisältöön

Kokkolan Energia irtisanoo osan toistaiseksi voimassa olevista sopimuksista - asiakkaiden etsittävä uusi sähkönmyyjä viipymättä

Julkaisuajankohta 9.9.2022 12.38
Tiedote

Kokkolan Energia Oy on irtisanomassa 1.10.2022 toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset, jotka on tehty Kokkolan kaupungin alueen ulkopuolisiin sähkönkäyttöpaikkoihin. Energiavirasto kehottaa irtisanomisilmoituksen saaneita asiakkaita etsimään uuden sähkönmyyjän viipymättä.

Irtisanomisilmoituksen saaneiden asiakkaiden on etsittävä toinen sähkönmyyjä ja tehtävä uusi sähkösopimus mahdollisimman ripeästi. Yleensä uudelle sähkönmyyjälle tulisi varata vähintään 14 päivää sähköntoimituksen käynnistämiseen. Kokkolan Energian sähkösopimuksen päättyessä 1.10.2022 asiakas voi kuitenkin sopia myyjän kanssa uuden sopimuksen alkamaan välittömästi tästä päättymispäivästä alkaen, vaikka päivämäärään olisi alle 14 vuorokautta. Uusi sopimus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta sähkönjakelu kotitalouteen ei katkea.

Uutta sähkösopimusta valitessa oman alueen voimassa olevia sähkötarjouksia voi vertailla Energiaviraston sahkonhinta.fi -vertailupalvelussa. Sähkötarjouksista löytyy tietoa myös muista vertailupalveluista sekä suoraan sähkönmyyjien sivuilta. Lisäksi jokaisen verkkoyhtiön alueella toimii toimitusvelvollinen sähkönmyyjä, jolla on velvollisuus tarjota sähkösopimus alueen kotitalouksille. Missään tilanteessa kotitaloudet eivät siis jää ilman sähkösopimusta.

Sähköntoimitus jatkuu kolmen viikon ajan

Verkkoyhtiöllä on velvollisuus ilmoittaa kuluttaja-asiakkaalle etukäteen sähkönjakelun keskeyttämisen päivämäärästä sekä syystä ja huolehtia sähköntoimituksesta vähintään kolmen viikon ajan ilmoituksen lähettämisestä.

Jos asiakas ei tee sopimusta uuden sähkönmyyjän kanssa verkkoyhtiön ilmoittaman ajan kuluessa, on verkkoyhtiöllä oikeus katkaista asiakkaan sähkönjakelu. Energiavirasto huomauttaa, että asiakkailla ei ole oikeutta saada tilapäistä kolmen viikon sähköntoimitusta verkkoyhtiöltä samalla hinnalla ja ehdoilla, joista he ovat sopineet sähkönmyyjän kanssa. Elleivät verkkoyhtiö ja asiakas pääse ehdoista yksimielisyyteen, asian ratkaisee Energiavirasto.

Kokkolan Energian määräaikaiset sopimukset Kokkolan kaupungin alueen ulkopuolella sijaitseviin käyttöpaikkoihin jatkuvat normaalisti määräajan loppuun saakka. Määräaikaisen sopimuksen tehneiden asiakkaiden sopimukset eivät kuitenkaan tule jatkumaan toistaiseksi voimassa olevina määräajan umpeuduttua.

Lisätiedot: johtaja Antti Paananen, puh. 029 5050 013 ja viestinnän asiantuntija Anu Becker puh. 029 5050 505, sposti: [email protected].

Ohje asiakkaille, jotka ovat saaneet Kokkolan Energian irtisanomisilmoituksen (pdf)
Sahkonhinta.fi - vertailupalvelu
Tietoa sähkösopimuksen valinnasta

Sähkö ja maakaasumarkkinat Tiedote