Hyppää sisältöön

Energiaviranomaiset tukevat Ukrainan liittämistä Euroopan sähköverkkoon

Julkaisuajankohta 17.3.2022 15.52
Tiedote

Eurooppalaiset verkkoyhtiöt liittivät 16. maaliskuuta Ukrainan ja Moldovan Keski-Euroopan sähköverkkoon. Energia-alan eurooppalaiset viranomaiset tukevat maiden synkronointia sähköverkkoon osana Ukrainan hätätilaa helpottavia toimia.

Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyövirasto ACER ja yhteistyöjärjestö CEER ovat osoittaneet julkisen tukensa Ukrainan hätätilannetta tukeville toimenpiteille. Energia-alan viranomaiset tekevät yhdessä jäsenmaiden ja verkkoyhtiöiden kanssa parhaansa varmistaakseen keskeytymättömän sähköntoimituksen Euroopassa.

Myös Energiavirasto kannatti Ukrainan synkronointia Keski-Euroopan sähköverkkoon: ”Sodan vuoksi tehdään valtavasti toimenpiteitä eri tasoilla ja eri organisaatioissa, ja myös me energia-alan viranomaiset teemme osaltamme parhaamme energiamarkkinoiden toiminnan ja energian toimitusten häiriöttömän jatkuvuuden varmistamiseksi ”, toteaa ylijohtaja Simo Nurmi.

Lisätiedot: ylijohtaja Simo Nurmi, puh. 029 5050 011 ja johtaja Antti Paananen, puh. 029 5050 013, spostit: [email protected].

ACERin ja CEERin tiedote
 

Sähkö ja maakaasumarkkinat Tiedote