Hyppää sisältöön

Kuluttajien palvelunumero suljettu 22.12.–8.1.

Julkaisuajankohta 19.12.2023 10.53
Tiedote

Kuluttajille suunnattu palvelunumero jää joulutauolle. Yhteydenotoista suurin osa liittyy sähköhyvitysten virheen korjaamista koskeviin hakemuksiin, joiden käsittely on edelleen ruuhkautunut.

Kuluttajille suunnattu palvelunumeromme 029 5050 250 on joulutauolla 22.12.2023–8.1.2024. Numero palvelee vielä tällä viikolla normaalisti tiistaista torstaihin klo 10–12 ja on avoinna seuraavan kerran tiistaina 9.1.

Sähköhyvityksiin liittyvien hakemuksien käsittely ruuhkautunut 

Muun muassa palvelunumeron kautta on saapunut useita yhteydenottoja sähköhyvityksen virheen korjaamista koskevien hakemusten käsittelytilanteesta. Hakemusten käsittely on edelleen ruuhkautunut.

Saapuneita hakemuksia käsitellään koko ajan, ja ne pyritään käsittelemään saapumisjärjestyksessä. Jos Energiavirasto tarvitsee lisätietoja hakemukseen, lähetetään hakijalle pyyntö täydentää hakemusta tarvittavalta osalta. Ennen päätöksen antamista asiasta on useimmiten pyydettävä myös asianosaisen sähköyhtiön selvitys.

Arvio saapuneiden hakemusten keskimääräisestä käsittelyajasta on noin seitsemän kuukautta. Päätös lähetetään asianosaisille heti, kun se on annettu. Pahoittelemme viivästyksestä aiheutunutta haittaa.

2023 Sähkö ja maakaasumarkkinat Tiedote