Hyppää sisältöön

Energiavirasto hankkii 611 MW tehoreservikapasiteettia

Julkaisuajankohta 29.11.2019 14.51
Tiedote

Energiavirasto on antanut tänään päätöksen hankittavasta tehoreservikapasiteetista kaudelle 1.7.2020 - 30.6.2022 varmentamaan sähkön toimitusvarmuutta Suomessa.

Energiavirasto vahvisti tänään päätöksellään myös tehoreservijärjestelyn maksujen määräytymisperusteet.

Energiavirasto valitsi tehoreservijärjestelyn piiriin kolme voimalaitosta:

  • Kymijärvi KT, 42 MW, Lahti Energia Oy:n
  • Naistenlahti 1, 129 MW, Tampereen Sähkölaitos Oy
  • Meri-Pori, 440 MW, Fortum Power and Heat Oy

Valittujen laitosten kokonaiskapasiteetti on yhteensä 611 megawattia. Vertailukustannus* järjestelylle ovat yhteensä noin 21,27 miljoonaa euroa koko hankintajaksolta.

Energiavirasto järjesti hankinnasta avoimen tarjouskilpailun. Tarjouskilpailuun osallistui yhteensä yhdeksän laitosta, joista seitsemän oli voimalaitoksia ja kaksi kulutusjoustokohteita. Yhteensä tarjottua kapasiteettia oli 1026 MW.

Hankinnan tarjousvertailussa tarjoukset vertailtiin kokonaiskapasiteetti ja kustannukset huomioiden. Tarjouspyyntöön asetettiin vähimmäisehdoiksi vähintään 600 MW tehoreservikapasiteetti, jossa on vähintään 300 MW voimalaitoskapasiteettia. Valittu tarjous on kokonaistaloudellisesti edullisin kombinaatio, joka täyttää tarjouspyynnön vähimmäisehdot. 


*Vertailukustannukset sisältävät käyttövalmiuden ylläpitokorvaukset ja laskennalliset käyttökustannukset laitoskohtaisesti.

Lisätiedot: asiantuntija Olli Taipale, puh 029 5050 142.


Tehoreservikapasiteetin hankintapäätös (pdf)

Päätös maksujen määräytymisperusteista (pdf)

Sähkö- ja maakaasumarkkinat Tiedote