Hyppää sisältöön

Kuuleminen Energiaviraston päätösluonnoksesta: rajat ylittävän osallistumisen edellytykset tehoreservijärjestelmään

Julkaisuajankohta 8.4.2022 14.01
Tiedote

Energiavirasto on valmistellut päätösluonnoksen rajat ylittävän osallistumisen edellytyksistä tehoreservijärjestelmään. Kuuleminen päätösluonnoksesta on avoinna 21.4.2022 saakka.

Tehoreservilain 5 §:n mukaan Ahvenanmaan maakunnassa, Ruotsissa, Virossa ja Norjassa sijaitseva voimalaitosyksikkö, energiavarasto tai sähkökulutuksen joustoon kykenevä kohde voidaan hyväksyä tehoreserviin, jos Energiavirasto arvioi, että osallistuminen on teknisesti mahdollista ja sähkömarkkina-asetuksen 26 artiklassa säädetyt edellytykset täyttyvät.

Energiavirasto on valmistellut oheisen päätösluonnoksen rajat ylittävän osallistumisen edellytyksistä tehoreservijärjestelmään. Päätösluonnoksen mukaan Suomen tehoreservijärjestelmään ei ole mahdollista tarjota tai hyväksyä mukaan kapasiteettia, joka sijaitsee tehoreservilain 5 §:n määrittelemillä alueilla manner-Suomen ulkopuolella. 

Energiavirasto varaa sidosryhmille hallintolain (2003/434) 41 §:n mukaisen mahdollisuuden vaikuttaa asiassa lausumalla Energiaviraston päätösluonnoksesta. Lausunnot tulee olla toimitettuna Energiavirastolle 21.4.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Lausunnossa pyydetään viittaamaan diaarinumeroon 154/040501/2022.

Lisätiedot: asiantuntija Henri Hämäläinen, [email protected], puh. 029 5050 145.

Lausuntopyyntö päätösluonnoksesta: rajat ylittävän osallistumisen edellytykset Suomen tehoreservijärjestelmään (pdf)
 

Kuuleminen Sähkö- ja maakaasumarkkinat